EEN ‘WERELDREIS’ – APRIL 2023 – NAAR INDIA? JA, NAAR INDIA!

Ik heb al een hele poos geen artikelen meer gedeeld op dit Blog. Nu is er weer een mooie aanleiding want ik wil graag een verslag vastleggen (en delen!) van de belevenissen die wij, mijn echtgenote Yvonne en ikzelf, hebben mogen meemaken tijdens een reis naar India, van 15 april tot 3 mei 2023.

kleurrijke trucks met 'sound horn' - en dat wordt veel gedaan!

Waarom deze vakantie? India is niet echt een heel voor de hand liggende bestemming, zéker niet voor ons die weinig of, in mijn geval, nog nooit buiten Europa zijn geweest (Yvonne is in februari 2020 wél al naar Israël gereisd). De directe aanleiding is het feit dat een goed bevriende priester-student ViJay zijn priesterwijding gaat ontvangen in zijn thuisbisdom in Andhra-Pradesh. De wijding is een heel belangrijk moment in het leven van een priester.

Yvonne heeft ViJay leren kennen tijdens de Wereld Jongeren Dagen in Polen, Krakau in 2016; hij was toen nét een half jaar in Nederland. Er zijn sinds bijna 20 jaar veel studenten uit, onder andere, India in opleiding aan het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Er zijn dus ook al een behoorlijk aantal als priester aan het werk in Limburg. Wij hebben best veel contact met hen en ontvingen al eerder uitnodigingen voor priesterwijdingen. Deze keer zeiden we: ‘Ja, laten we dit doen!’ Maar daar moesten nog wel wat dingetjes voor worden georganiseerd: paspoort voor mij, vaccinaties, een handig reisschema en het boeken van de juiste vluchten tegen betaalbare tarieven. Tegelijkertijd zouden we ook nog graag op bezoek gaan bij pastoor Mathew die tot 2015 pastoor was van onze parochie Schandelen (Heerlen-Noord).

Alvast een korte blik op de plaatsen die we hebben bezocht:

- Delhi (tussenlanding)
- Haidarabad
- Kadapa
- Nellore
- Calcutta
- Bangalore
- Mysore
- Kochin
- Kanjirapalli
- Kuttikkanam



Hieronder volgt, dag voor dag, in drie blokken, een impressie van hetgeen we meemaakten, voorzien van foto's en verwijzingen naar mogelijk interessante achtergrondinformatie. Veel plezier!

deel 1: rondom de priesterwijding - Andhra Pradesh

deel 2: op stap naar andere delen en steden van India

deel 3: op bezoek bij een oude bekende - Kerala 




Geen opmerkingen: